ampacordef 
icono inici
clickedu logo

parejicaEls Regnes Cristians segons...2º ESO!

Els primers regnes cristians s'originen a les muntanyes de la Serralada Cantàbrica i dels Pirineus, resistint als atacs musulmans després de la conquesta de la península el 711.
Estaven formats per caps locals i nobles visigots que van escapar cap al nord, i que es van negar a pagar els tributs als emirs cordovesos. A la serralada cantàbrica van estar liderats per un cabdill local anomenat Pelayo, que es va enfrontar als musulmans a la Batalla de Covadonga l'any 722. Aquest fet, més llegendari que històric, marca l'inici del procés de conquesta de la Península que finalitzarà a 1492 amb l'expulsió de musulmans i jueus pels Reis Catòlics. En tot aquest temps, les poblacions cristianes de la península van crear regnes i comtats que van anar creixent i barrejant-se en un lent procés d'expansió i conquesta cap al sud de la península. El qui va estar afavorit i accelerat a partir del segle XIII per la feblesa política dels musulmans. Alhora, durant la conquesta es van anar consolidant poderoses monarquies que van donar lloc a importants i poderosos regnes que ampliarien els seus territoris, poder i influència.
I així ho han plasmat els nostres alumnes de 2a ESO, a Socials, presentan els seus trebals sobre els regnes cristians a la península Ibèrica.